תחשבו בגדול: 5 הטרנדים הטכנולוגיים המובילים של שנת 2017

1
תחשבו בגדול: 5 הטרנדים הטכנולוגיים המובילים של שנת 2017

שמעתם את המונחים "ביג דאטה", "אוטומטיזציה" ו-"מציאות רבודה" ולא הבנתם על מה כולם מדברים? אם התשובה חיובית – הגעתם למקום הנכון: בואו ללמוד על 5 הטרנדים הטכנולוגיים המובילים של שנת 2017, אלה שמוכרחים להכיר היום, כדי להיות בעניינים מחר

קצב התפתחות הטכנולוגיה בשנה האחרונה היה מסחרר כל כך, שבקושי הספקנו לעקוב אחריו. ניחא הרשתות החברתיות החדשות שהולכות ותופסות תאוצה, אבל פתאום מצאנו את עצמנו נתקלים בעוד ועוד מונחים חדשים ולא מוכרים. אז איך בוררים את המוץ מן התבן ומבינים מה באמת חשוב להכיר ומה פחות? האמת, אתם לא צריכים להתאמץ יותר מדי, כי דאגנו לערוך עבורכם רשימה שכוללת את חמשת המונחים שחשוב לדעת היום, כדי להיות בסנכרון עם העולם של מחר. מוכנים? בואו נתחיל:

  1. ביג דאטה: הביג דאטה הוא נושא שמתפתח כבר כמה שנים, אבל רק השנה התחיל לצבור תאוצה של ממש. המונח "ביג דאטה" מגיע מאנגלית – Big Data ומתייחס למאגרי מידע ענקייםהכוללים נתונים מבוזרים. הדאטה הזו מגיעה ממקורות רבים, בכמויות גדולות, בפורמטים מגוונים, ובאיכויות שונות והפוטנציאל שהיא מביאה עמה הוא אינסופי; ארגונים יכולים לגשת למידע הזה, לנתח אותו ולהסיק מסקנות על התנהגות המשתמשים, איכות התפקוד של מוצרים שונים, איכות השירות שמסופק ללקוחות ועוד ועוד. כאשר נעשה שימוש נכון ומושכל במסקנות הללו, הן יכולות להוביל להחלטות טובות יותר ולמהלכים עסקיים אסטרטגיים.
    ברמה העסקית הכי פשוטה, שימוש חכם בביג דאטה עשוי לעזור ולהקל על פעולות שכל עסק זקוק להן, כמו למשל אופטימיזציה של תהליכים, הפחתת עלויות וזמני ביצוע, מציאת כשלים בזמן אמת ולמידה על הרגלי הקנייה של הלקוחות הנוכחיים והפוטנציאליים שלכם.
  1. Machine Learning: המונח הזה הוא למעשה המשך ישיר של הביג דאטה ומתייחס לזיהוי אוטומטי של דפוסים מעניינים בתוך כמויות גדולות של נתונים. מה זאת אומרת? פשוט מאוד: אחרי שקיבלנו גישה למאגר הנתונים, נרצה לזהות באמצעים חישוביים מאפיינים משותפים שיעזרו לנו להבין התנהגות צרכנית וקבלת החלטות.
    התחום הזה לוהט בעולם השיווק ככלל ועולם השיווק הדיגיטלי בפרט ולא סתם; מדובר בדרך מדהימה לעקוב ולנטר פעילות והצלחה של מהלכים שיווקיים, אבל גם לכרות מידע רלוונטי שיעזור לנו לייעל ולדייק את הקמפיינים שלנו, את חווית המשתמש ואת השירות שמוענק לו.
  1. בית חכם: הטכנולוגיה, כמו שאתם כבר בטח יודעים, מביאה עולם של אפשרויות בלתי מוגבלות להמון תחומים, החל מעולם הצרכנות, דרך הקשרים החברתיים שלנו ועד הרכבים החכמים שבהם נשתמש כדי לנסוע ממקום למקום בעתיד. אבל מה לגבי הבתים שלנו? ובכן, המונח "בית חכם" מתייחס בדיוק לזה, למקום בו אנחנו גרים ושכולל מכשירי חשמל, תאורה, מיזוג אוויר, מערכות צילום ואבטחה ומערכות בידור אודיו ווידאו, שמסוגלות לתקשר זה עם זה וניתנות לשליטה מרחוק באמצעות הטלפון או האינטרנט.
    חברות כמו אמזון, אפל, גוגל ואפילו בזק, כבר הניחו דריסת רגל בתחום מתוך ההבנה של הביקוש ולא פחות חשוב מכך – הפוטנציאל העצום שקיים בשוק הזה, בין אם בטכנולוגיה שמאפשרת למכשירים לתקשר בינם לבין עצמם או זו שהופכת את המכשירים עצמם לחכמים יותר.
  1. אוטומציה – המונח הזה בעצם מתייחס להפיכת תהליכים לאוטומטיים, כאלה שמתנהלים ללא מגע יד אדם. על פניו זה נשמע אולי טריוויאלי, אבל האמת היא שמדובר בתחום כה לוהט, עד כדי כך שבעשור האחרון הושקעו הרבה משאבים באוטומציה, הן של תהליכי אבטחת מידע (בעיקר בתחום הסייבר המתפתח) והן בפיתוח כלים אוטומטיים של חברות הייטק. הצורך באוטומציה רק הולך וגובר, ובשנת 2017 אין ספק שנראה יותר ויותר שימושים בטכנולוגיות אוטומטיות.
  1. מציאות רבודה ומציאות ווירטואלית: שני המונחים האלה, שמתארים עולמות  וירטואליים שהולכים ונהיים ריאליסטיים יותר ויותר מקבלים חשיפה עצומה ברשתות החברתיות ובמדיה וזה הולך רק לצמוח ולהתפתח. זוכרים את שגעון הפוקימון GO? זו דוגמא טובה למשחק שעושה שימוש במציאות רבודה. הטכנולוגיה מאחורי מציאות ווירטואלית (בקיצור: VR) ומציאות רבודה (בקיצור: AR) די זהה ושניהם מספקים חוויית משתמש מבדרת. התפתחות הטכנולוגיה מאפשרת אינטראקציה עם העולם האמיתי, וחברות טכנולוגיות משקיעות בעיבודים חדשים ובשיפורים כך שכרגע נמצאים בפיתוח יותר ויותר מוצרים ויישומים התומכים בטכנולוגיות אלה.אגב, נכון שתחום הגיימינג הוא ה"חשוד המיידי" לשימוש בטכנולוגיה הזו, אבל לאחרונה אנו רואים שימוש במוצרים מבוססי טכנולוגיית VR או AR גם בעולם הרפואה.

כמו שאתם וודאי יודעים, העולם הטכנולוגי לא ישן וגם לא מחכה לאף אחד. לטכנולוגיה קצב התפתחות מהיר בצורה בלתי רגילה וכשטכנולוגיה חדשה צוברת תאוצה, התהליך נכנס לפול גז ומוליד עשרות מוצרים ויישומים אחרים, כחלק משלים או כמוצר מתחרה. לתהליך הזה השפעה ישירה על עולם הלוקליזציה, שכן ככל שהטכנולוגיה מתפתחת, הדרישה לשיווק והפצה גלובליים הולכת וגדלה. מי שלא מכה על הברזל בעודו חם עלול לפספס את הרכבת – וחבל, מפני שתוך מספר חודשים גם המוצר שלכם יכול להצטרף אל הטרנד, לרכוב על הגל ולהתמקם בחזית הטכנולוגיה העולמית.

עד כמה הפוסט הזה היה שימושי?

לחץ על כוכב כדי לדרג אותו!

דירוג ממוצע 0 / 5. מספר הצבעות: 0

אין הצבעות עד כה! היה הראשון לדרג את הפוסט הזה.