העיקר הבריאות

1
רק הבריאות

אוקטובר הוא חודש המודעות הבינלאומי לבריאות הנפש, לתסמונת רט ולמאבק בסרטן השד, שבזכות הקמפיין החברתי שלו אוקטובר נקרא 'החודש הוורוד'. מדי שנה מוארים עשרות מבנים מרכזיים ומונומנטליים ברחבי העולם בצבע ורוד, כמו בניין האמפייר סטייט בניו-יורק, בית האופרה בסידני, פסל ישו בריו דה ז'נרו ואפילו מפלי הניאגרה.
בשנה וחצי האחרונות קיבלנו תזכורת כלל עולמית לחשיבות השמירה על הבריאות, ולא פלא שבכל כך הרבה מקומות מסביב לגלובוס מאחלים בריאות טובה בכל פעם שמרימים כוסית 'לחיים'. כשמגיפת הקורונה עדיין חיה ובועטת, מה באמת אפשר לאחל לעצמנו יותר מזה? אז תמזגו לעצמכם כוס יין, ובואו לגלות יחד איתנו איך שומרים על הבריאות בתרבויות שונות.

תרופות סבתא

כולנו שמענו מאז שהיינו ילדים שמרק עוף הוא הפניצילין היהודי ושדבש הוא האנטיביוטיקה של הטבע. הנה עוד כמה תרופות סבתא שתוכלו לנסות (על אחריותכם בלבד):

חומץ ארבעת הגנבים

לפי הפולקלור הצרפתי, במהלך המאה ה-14 כנופיה של ארבעה גנבים היתה שודדת את קורבנות המגיפה השחורה, אך לעולם לא נדבקת במחלה בעצמה, בזכות משיחת הגוף בתערובת של חומץ, תבלינים ועשבים שהגנה עליהם. עד היום משתמשים בצרפת ב- vinaigre des quatre voleurs ('חומץ ארבעת הגנבים') כדי להילחם בזיהומים.

ממתקי ליקוריץ

סוכריות dropjes העשויות ליקוריץ הן גאווה לאומית בהולנד, וטעמן נע בין מתוק מאוד למלוח מאוד. הן מקלות על כאבי גרון והצטננויות, ומסתבר שיש ילדים הולנדים שרק מחכים להיות חולים כדי לקבל אישור מההורים למצוץ אין סוף סוכריות.

 כמו הסמוראים

השמועה ביפן אומרת שהסמוראים היו אוכלים אומבושי (Umeboshi) כדי להילחם בעייפות מהקרבות. השזיפים המיובשים והכבושים עדיין מככבים בכל בית יפני כתרופת סבתא להקלה על עייפות ובמקרים של קלקולי קיבה ובעיות עיכול.

טבילה במים רדיואקטיביים

ידוע שיותר מדי קרינה גרעינית היא מסוכנת, אבל מה לגבי קרינה בדיוק בכמות הנכונה? בצ'כיה מאמינים שטבילה במים רדיואקטיביים המגיעים ממכרה אורניום בעיירה Jachymov שבמערב המדינה מסייעים בריפוי מחלות, בעיקר בדלקת פרקים.

הנה באה הרכבת

באינדונזיה טוענים ששכיבה על פסי רכבת וספיגת מכות חשמל קלות עוזרת לרפא הכל, משפעת ועד סרטן. לפי דיווחים בבירה ג'קרטה, נהג מונית מקומי אפילו התאושש משבץ בעקבות שכיבה תכופה על המסילה. אל תנסו את זה בבית.

"לבריאות!"

מה אומרים למי שהתעטש לידכם?

Bless You – באנגלית מאחלים ש'אלוהים יברך אותך'
Prosit – בדנמרק, שוודיה ונורווגיה מברכים 'שיועיל לך'
Çok yaşa – 'חיים ארוכים' בטורקית
Noroc – 'מזל' ברומנית
À tes souhaits – 'לחיי משאלותיך' בצרפתית
Santinho – בפורטוגל זוכים לקריאת 'קדוש קטן'
Pa res je – בסלובניה אומרים 'זה נכון', ממש כמו האמונה התפלה שאם מתעטשים לאחר שאומרים משהו – זו כנראה האמת

עם האצבע על הדופק

החודש חזרה לשידור העונה ה-18 (!) של סדרת הדרמה הטלוויזיונית 'האנטומיה של גריי', המלווה את ד"ר מרדית' גריי מאז תחילת ההתמחות שלה בבית החולים 'סיאטל גרייס'. הסדרה נקראת על שם ספר אנטומיה ידוע שכתב הנרי גריי בשנת 1858, ונחשב לתנ"ך של הרופאים עד היום.
'האנטומיה של גריי' זכתה להרבה ביקורת על טעויות רפואיות שהוצגו לאורך 383 הפרקים שלה, לא רק מצד אנשי רפואה, אלא גם ממעריצים שהבחינו בתרחישים לא הגיוניים, הליכים שגויים והגייה מוטעית של מונחים ומחלות.

טרמינולוגיה מדויקת ותוכן מקצועי הם מעמודי התווך של שירותי התרגום הרפואי שלנו בחטיבת המדיקל והפארמה. תרגום רפואי הוא תחום ייחודי ומורכב שדורש בקיאות ברפואה בשפות שונות, לצד בקרת איכות קפדנית בהתאם לתנאי הרגולציה של משרד הבריאות.
צריכים לתרגם מדריכים למשתמש ועלוני תרופות, מחקרים קליניים או דוחות רפואיים וחוות דעת? אנחנו כאן בשבילכם.

עד כמה הפוסט הזה היה שימושי?

לחץ על כוכב כדי לדרג אותו!

דירוג ממוצע 0 / 5. מספר הצבעות: 0

אין הצבעות עד כה! היה הראשון לדרג את הפוסט הזה.