הניוזלטר של חבר תרגומים – מאי 2019

1
חג הפועלים

מהדורת מאי#19 : אחד במאי, מי יודע?

חג הפועלים
אחד במאי מוקדש בעולם לציון חג הפועלים. הוא התחיל במאה ה-19 במחאות שקראו להגביל את יום העבודה לשמונה שעות בלבד, ומזוהה מאז עם סטודנטים וסוציאליסטיים. חגיגות היום הזה נחלקות לשניים: אלה שרואים בו תזכורת סוציאליסטית ואלה שרואים סיבה למסיבה לתחילת האביב. הראשונים יצעדו ברוב טקס והאחרונים יעשו מדורות וישתכרו. הנה כמה דוגמאות מעניינות לביטוי ליום הזה מרחבי העולם.

חגיגות האחד במאי בעולם
מאי בהוואי – אחד במאי נחגג בהוואי עם הרבה שמחת חיים. ההוואיינים ממליכים מלכת "ליי", לפי כישורי ריקוד ההולה הופ, בקיאות בשפה ההווייאנית והיכולת לשזור זר "ליי" נאה.
ריקודי מוריס ומלכת החג – בבריטניה לכל אזור יש את מסורת האחד במאי שלו. לרוב, תמצאו בריטים שירקדו את ריקודי המוריס המסורתיים סביב בולי עץ מקושטים, ובכל חגיגה ממליכים את המלכה של החג מבין משתתפי החגיגות.
תשירו לי פרח – באיטליה זמרים מקושטים בפרחים וענפים הולכים ברחובות ושרים שירים. הם עוברים מדלת לדלת ומקבלים מתנות קטנות כמו ביצים, יין וכולי.
מדינה אחת לשתי חגיגות – קנדה, אחת המדינות שהובילו את המחאה במאה ה-19, חוגגת את חג הפועלים ביום שני הראשון של ספטמבר, מלבד בקוויבק ומונטריאול – הערים עם הזיקה הצרפתית – שם מפלגות הפועלים וארגוני השמאל חוגגים אותו עדיין בראשון במאי.
הראשונים לזהות – הניו זילנדים היו מהראש/ונים בעולם להקים איגודי עובדים ולתבוע את זכויותיהם הסוציאליות. כבר בשנת 1840 סמואל פרנל, נגר במקצועו, זכה במשפט בו תבע לעבוד שמונה שעות עבודה ביום, וסימן בכך תקדים חשוב. החגיגות באי מתקיימות מ-1890 ועד היום ביום שני הרביעי בחודש אוקטובר.
חגיגה מוקדמת – בשוודיה ופינלנד חוגגים את החג ב-30 באפריל. בשוודיה חוגגים לאחרונה עם תותים ושמפניה בארוחת הבוקר, ובפינלנד החגיגות פרועות ומשלבות שתייה מרובה.

מנהלים תוכן, מתמללים ראיונות
בטח שאלתם את עצמכם לאחרונה, מתי יהיה פתרון שיתמלל לכם ראיונות, ותעזור לכם לנהל את התוכן בצורה הכי נוחה ומתקדמת? ואם כבר, האם אפשר יהיה גם לתייג מרואיינים, לסנכרן בין אודיו לוידאו ולהפיק כתוביות?
יש תשובה אחת לכל השאלות, והיא נקראת Textify – מערכת לתמלול, תרגום, שירותי פוסט והפקת כתוביות שמייעלת את העבודה, חוסכת לכם זמן ועושה סדר לכולם:

להצגת דמו ופרטים נוספים

מאיפה ביטויים מגיעים לעולם?
יוצאים למסע בעקבות מקורות המשפטים שכולנו מכירים, מהיכן הגיעו ובאיזה הקשר.

כלל אצבע
האגדה מספרת שבמאה ה-17 באנגליה, כשלהכות נשים היה עניין שגרתי, השופט סר פרנסיס בולר קבע שבעל יכול להכות את אשתו אם המקל לא עבה יותר מעובי האגודל שלו. טוב שאנחנו 400 שנים אחרי וחשוב ש-#METOO כאן כדי להישאר.

רוצים לגלות עולמות חדשים?
סקרנים וחובבי שפות, רוצים שנחקור מדינה, ביטוי, שפה או ניב? שלחו לנו מייל בחזרה ואנחנו נצא לחקור. ואם יש לכם חברים שיתעניינו בתכנים שלנו, אז להעביר להם את הניוזלטר נשמע כמו רעיון טוב.

עד כמה הפוסט הזה היה שימושי?

לחץ על כוכב כדי לדרג אותו!

דירוג ממוצע 0 / 5. מספר הצבעות: 0

אין הצבעות עד כה! היה הראשון לדרג את הפוסט הזה.